Bosanski Petrovac: Promovisana knjiga „I ja sam iz Srebrenice“

Sinoć je u prepunoj sali Doma kulture upriličena promocija knjige mladog autora Fikreta Hodžića.Fikret Hodžić preživio je golgotu Srebrenice,ali kad je s majkom i desetomjesečnim bratom napuštao svoj rodni grad za sobom je ostavio oca Ibrahima, čije posmrtne ostatke nikad nije uspio naći.

Bol koju od 11. godine nosi duboko u sebi pretvorio je u knjigu “I ja sam iz Srebrenice”, koja je upravo sinoc promovisana pred građanima Bosanskog Petrovca koji su promociju dočekali sa velikim oduševljenjem.Priznaje da mu je bilo izuzetno teško pisati o svom najvećem gubitku.

Promocija je počela odlomkom iz knjige, nastavila uz divnu izvedbu ilihije Medine Ganibegović ,te recitala Belme Gutlić.Promotorka Melita Šehić publiku je držala pod velikom pažnjom,kako čitanjem odlomka iz knjige,biografijom autora, tako i pričom o Fikretovom susretu sa svojom koleginicom sa fakulteta nakon skoro 11 godina Anselom Husetić koja je istakla kako joj je velika čast i zadovoljstvo što je Fikret večeras u Bosanskom Petrovcu,te da joj posebno drago da je upravo on napisao knjigu koja će ostati u amanet budućim generacijama,te mu poželjela da napise i drugu knjigu,u kojoj će Fikret pisati o tome kako je pronašao kosti svoga oca,i da r.Ibrahim napokon dobije svoj mezar.

Organizator promocije je organizacija Asocijacije žena SDA Bosanski Petrovac i Asocijacije Fatma ,uz podršku izvršnog odbora SDA Bosanski Petrovac,koji su se potrudili da promocija bude što kvalitetnija,što im je i pošlo za rukom.

 

Related posts