Bonucci otkrio zašto je otišao iz Juventusa

Leonardo Bonucci sve je iznenadio prošlog ljeta kada je napustio Juventus i otišao u Milan. Stara dama štaviše pustila ga je svijetla obraza što je stvorilo pretpostavke da nešto tamo nije bilo uredu.

Špekuliralo se o svađi sa Massimillianom Allegrijem, a dodatno su špekulacije podgrijavane i drugim razlozima.

Leonardo Bonucci sve vrijeme nije otkrivao šta je bio stvarni razlog napuštanja udobnog mjesta, no konačno je o tome progovorio:

“Stvari koje su se dogodile tokom zadnja četiri mjeseca te sezone dotakle su me na osobnom nivou. Uvrijedili su mi ponos, a ja nisam bio dovoljno pametan da pređem preko njih. S vremenom sam shvatio da sam donio pogrešnu odluku”, rekao je Bonucci.

“Samo u Juventusu mogu u potpunosti pokazati svoj potencijal, i van terena i na njemu. Sretan sam što sam imao priliku vratiti se, ovaj stadion, ova ekipa, ovaj grad – ovo je moj dom. Vratio sam se, naišao na ista lica. Ista mjesta i iste zagrljaje.

Lijepo je biti opet ovdje, a još ljepše sjediti u svlačionici gdje su Barzagli i Chiellini. Mi smo BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini), a to je prijateljstvo, iskustvo, to je profesionalna i osobna harmonija”, kazao je iskusni stoper.

sportsport.ba

Related posts