BMW u jesen ulazi s novim osvježenjima svojih najmanjih modela

I dok u bavarskoj automobilskoj kompaniji uveliko rade na novoj generaciji Serije 1, potencijalnim kupcima aktuelne generacije najmanjeg BMW-ovog modela od novembra će biti ponuđen paket opreme Edition M Sport Shadow koji će biti dostupan u obje karoserijske verzije (3 ili 5 vrata) i s pogonom preko zadnje ili obje osovine (xDrive).

BMW Serije 1 s paketom Edition M Sport Shadow standardno je opremljen prednjim i zadnjim LED svjetlima u zatamnjenim kućištima, LED svjetlima za maglu, 18-inčnim aluminijskim felgama i nekoliko karoserijskih detalja u sjajnoj crnoj boji, a tamni tonovi dominiraju i u putničkoj kabini.

Crossover modeli X1 i X2 od novembra će biti dostupni s novom oznakom sDrive20d iza koje se krije dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor sa 190 konjskih snaga. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a oba modela od 0 do 100 km/h stižu za 7,9 sekundi.

S modelom X2 od jeseni stiže i verzija xDrive18d čiji četverocilindarski turbodizelski motor raspolaže sa 150 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,4 sekunde. Prijenos snage na obje osovine i u ovom slučaju može se obavljati posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača, a prosječna potrošnja goriva je 4,8 litara za 100 pređenih kilometara.

S modelom X2 stiže i novi paket Advantage Plus koji uključuje sportska prednja sjedišta, 18-inčne aluminijske felge, LED svjetla i LED svjetla za maglu, tamnu oblogu krova… Opciono, tu su prednja sjedišta i sigurnosni pojasevi iz asortimana M odjela.

Related posts