BMW decentno osvježio M2

Na internetu su se pojavile prve fotografije na kojima se mogu vidjeti minimalne kozmetičke izmjene na najsnažnijem BMW-ovom modelu iz Serije 2.

Prema receptu koji su koristili prilikom redizajniranja Serije 4, u BMW-u su sličan postupak ponovili i u slučaju Serije 2, a prve fotografije modela M2 pokazuju da je osvježeno izdanje dobilo minimalno modificirana kućišta prednjih LED svjetala s novim uglovima karakterističnih dnevnih svjetala, a izmijenjena je i grafika u kućištima zadnjih svjetala.

Fotografija unutrašnjosti još uvijek nema, ali se očekuje da će suštinska promjena biti posljednja verzija BMW-ovog iDrive multimedijalnog sistema.

Osvježeni M2 i dalje pokreće trolitarski redni 6-cilindarski biturbo motor koji raspolaže s 370 KS i 465 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da najmanji M od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,2 sekunde i razvije elektronski ograničenih 250 km/h.

Za one koji žele više BMW će uskoro ponuditi i brojčano ograničen M2 CS koji će, po uzoru na nedavno predstavljeni M4 CS, imati manje kilograma i više konjskih snaga.

Related posts