Bišćanke Šejla i Ajla u sastavu kickboxing reprezentacije BiH na pripremama u Crnoj Gori

U toku su pripreme seniorske kickboxing reprezentacije BiH, koje se održavaju u Ulcinju za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje ce se održati u Sarajevu.

U Ulcinju su trenutno reprezentativci sa područja Federacije BiH, a završne pripreme pred samo prvenstvo će u punom sastavu biti u Sarajevu.

Pripreme se odvijaju pod dirigentskom palicom selektora Salka Zildžića uz pomoć trenera reprezentacije Redžepa Halilovića, Mirze Pjanića, Muhameda Šabanovića, Emira Tarahije i Rinalda Pikolotija.

Borci koji bruse formu za smotru najboljih kik boksera na svijetu su; Selma Baltić, Šejla Oraščanin, Ajla Vojić, Jasmina Merdić, Edin Sinanović, Haris Biber, Nikola Drobnjak, Mesud Selimović i Ahmed Krnjić a sa starijim kolegama u Ulcinju su i članovi juniorske kickboxing reprezentacije BiH u tvrdim disciplinama koji će za mjesec dana nastupiti na Europskom prvenstvu za juniore u Mađarskoj.

Šejla i Ajla su jedine predstavnice seniorske kickboxing reprezentacije BiH u tvrdim disciplinama sa područja USK-a i dat će svoj maksimum da prvi put pred domaćom publikom probiju svoj put do svjetske medalje i predstave u najboljem svjetlu svoj grad Bihać, Unsko – sanski kanton i BiH…

Izvor:biscani.net

Related posts