Bihaćki vatrogasci uspješno položili stručni ispit za rukovodioca akcije gašenja požara

S ciljem usavršavanja i dodatnog osposobljavanja pripadnici Vatrogasne jedinice Grada Bihaća svake godine pristupaju raznim vježbama i polaganjima stručnih ispita. Tako su bihaćki vatrogasci Amir Ćehić, Ismet Čelebić, Adnan Ramakić i Jasmin Pečenković uspješno u Sarajevu u Federalnoj upravi Civilne zaštite položili stručni ispit za rukovodioca akcije gašenja požara.

Uvjerenja bihaćkim vatrogascima u prisustvu Fuada Dedića, šefa Službe Civilne zaštite Grada Bihaća i Mirsada Šehića, komandira Vatrogasne jedinice danas je uručio Muharem Kartal, direktor po ovlaštenju Kantonalne uprave civilne zaštite. Čestitavši vatrogascima na uspješno položenom ispitu Kartal je istakao da svako novo usavršavanje i dodatno osposobljavanje znači još veći stepen spremnosti vatrogasaca da odgovore svakom zadatku koji se pred njih stavi.

„Mi svake godine u našem planu rada imamo pored vatrogasnih vježbi i stručno usavršavanje naših vatrogasaca i čestitam kolegama koji su uspješno položili ispit i pokazali stručnost, znanje i vještine koje su stekli radeći u Vatrogasnoj jedinici Bihać, koja sada ima osam vatrogasaca sa položenim stručnim ispitom za rukovodioca akcije gašenja požara „- kazao je Mirsad Šehić, komandir Vatrogasne jedinice Bihać.

Related posts