Bihać: U sudaru sanitetskog vozila i Golfa smrtno stradao pacijent, tri osobe povrijeđene

U sudaru automobila i vozila hitne službe Doma zdravlja Cazin, jedna osoba smrtno je stradala, dok su dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Nesreća se dogodila kasno sinoć u Banjalučkoj ulici u Bihaću u blizini Bakšaiškog mosta, a sudarili su se Golf 2 i vozilo hitne službe Doma zdravlja Cazin, koje je prevozilo pacijenta u teškom stanju u kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

“U nesreći je smrtno stradao pacijent koji se nalazio u vozilu hitne pomoći, dok je vozač Golfa zadobio teške tjelesne povrede. Također, u vozilu hitne pomoći nalazile su se još dvije osobe, od kojih je jedna teško povrijeđena, a druga je zadobila lakše tjelesne povrede”, kazali su za Klix.ba u MUP-u USK.

Teško je ozlijeđen medicinski tehničar koji se nalazio uz pacijenta, dok je vozač hitne pomoći lakše povrijeđen.

Kako doznajemo, dva vozila u ponoćnim satima utrkivala su se na cesti i desio se frontalni sudar sa vozilom hitne pomoći.

Za sada nema informacija o stradalima, a prema svemu sudeći bit će urađena rekonstrukcija nemilog događaja, kazali su nam u MUP-u.

Podsjećamo, prije dva dana u cazinskom naselju Kličići sudarilo se vozilo hitne službe Doma zdravlja Bužim sa vozilom austrijskih registarskih oznaka, a tom prilikom jedna osoba je izgubila život, a četiri su povrijeđene.

U vozilu saniteta tada je preminula 82-godišnja pacijentica Rasima Dizdarević iz Bužima, a iako su prve informacije govorile da je u pitanju bila prirodna smrt, obdukcijom je utvrđeno da su smrtonosne povrede bile uzrokovane saobraćajnom nesrećom.

Related posts