Bihać ponovo dobio “biciklističku stazu”, ovaj put neopaženo!

Sjećamo se velike hajke na društvenim mrežama i lokalnim bihaćkim portalima kako je Bihać dobio “biciklističku stazu”. Bili smo kao grad predmet ismijavanja čak u cijeloj BiH.

Naravno da se nije radilo o biciklističkoj stazi ali su tad motivi za takva pisanja pojedinih portala bili sasvim drugi. Naravno, radilo se o blaćenju JKP “Komrad” Bihać, dok je ove godine za razliku od prošle, ovaj “događaj” prošao neopaženo.

Naime, Bihać je ponovo dobio “biciklističku stazu”, međutim lokalni mediji se nisu oglašavali. Ovaj put uz “biciklističku stazu” možemo uočiti i zaraslo žbunje. Grad Bihać se trenutno nalazi u jako lošem stanju. Zanemarivši loše puteve i projekte koje se “privode” kraju, sami centar grada izgleda prljavo. Vlast je u nekoliko mjeseci “očistila” grad samo nekoliko puta, tj. centar grada je nekoliko puta sapiran. Primjera radi, svi mediji su u nevjerici prenosili da je sami centar Bihaća očišćen, dok za razliku od ove godine, proteklih godina Bihać je redovito čišćen. Ipak, bez medijske pažnje.

Jedno je sigurno, Bihać nikad nije bio u gorem stanju, ceste su katastrofalne, grad je prljav, para nema, dok pojedini gradski mediji ipak izvještavaju kako je sve divno – krasno. I dok pojedini gradski uhljebi ništa ne rade, i za “ništa” primaju ekstremno velike plate, drugi (pošteni narod) su primorani svoju sreću potražiti negdje van granica BiH, u Njemačkoj, Austriji ili pak Sloveniji.

/usk24.ba

Related posts