Bihać ove godine bez nagrade „Počasni građanin Bihaća“

Na današnjoj 6.sjednici Gradskog vijeća Bihać vijećnici su jednoglasno podržali Odluku o dodjeli gradskih priznanja i nagrade grada Bihaća za 2016.godinu. Nakon što je Komisija za odlikovanja i priznanja razmatrala sve pristigle prijedloge, gradskim vijećnicima predložene su osobe i institucije koje će na svečanoj sjednici GV Bihać 27.februara 2017.godine dobiti nagrade „Povelja 26.februar“, Plaketu branilaca-oslobodilaca grada Bihaća, Plaketu Grada Bihaća. Zahvalnicu Grada Bihaća i nagradu Japodski konjanik.

„Mi smo kao Komisija zauzeli jedan jasan stav i imali smo zaista težak posao da odaberemo ovogodišnje dobitnike najvećih gradskih priznanja, budući da je pristigao veliki broj kvalitetnih prijedloga. Moram istaći da je današnju odluku jednoglasno podržalo gradsko vijeće i i ono što je ove godine u odnosu na ranije izostalo jeste nagrada „Počasni građanin Bihaća“. Naime, ovogodišnji prijedlozi za ovu titulu nisu zadovoljili određene kriterije koji se odnose za ovu prestižnu nagradu koja ima svoju težinu i zaista to moraju biti pojedinci ili ustanove koje su dale nemjerljiv doprinos u razvoju grada Bihaća kroz svoj rad „-istakao je Adnan Habibija,predsjednik Komisije za odlikovanja i priznanja GV Bihać.

Ovogodišnji dobitinici najvećeg gradskog priznanja „Povelje 26.februar“ su Mersad Ćoralić-Kiro, Fikret Midžić i ZU Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać. Plakete branilaca-oslobodilaca Bihaća dobiti će pripadnici IDČ „Tigrovi“ 502. Viteške brdske brigade,Dževad Felić, Sejad Hambašić, Edhem Alibegović-Moka, Huse Tutić, Bekir Goretić, Sead Kličić, Edham Ibrišimović, Meho Merdanić, Smail Islamović-Dajdža, Janda Frančeski, Senad Dedić, Almir Bajrić-Lav i Osman Saračević-Didin.

Dobitnici Plakete Grada Bihaća su Reuf Ljubijankić, Rasema Mirza Ibrahimpašić. Admir Lješčanin, Moto klub „Stara Karabaja“ Bihać i Udruženje „Radosti druženja“ Bihać.

Jednoglasnu podršku gradskih vijećnika za nagradu Zahvalnica Grada Bihaća dobili su Began Dizdarević, Jasmin Halilagić, Husnija Felić,Jasmin Muslić, Raif Ferhatović i Selma Selman.Nagrada grada Bihaća „Japodski konjanik“ ove godine biti će uručene Hadisu Ramiću, Aldinu Mahmutoviću i Daliboru Đumiću.

Povodom obilježavanja Dana grada Bihaća, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić dodijeliti će posebno priznanje grada Bihaća prof. Jusufu Lonić, i to za istaknuti lični doprinos i posebne zasluge u sferi društveno-političkog života, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture, zalaganje u realizaciji projekata, te unaprjeđenju životne i radne sredine građana grada Bihaća.

Related posts