Huliganska armija: Najiščekivaniji dokumentarac ikada izašao na svjetlost dana

Najiščekivaniji dokumentarac u produkciji BBC-ja konačno je ugledao svjetlost dana.

Naime, BBC je konačno objavio film pod nazivom ”Ruska huliganska armija”. Tema je incident iz Marseja koji se dogodio prošle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kada je 150 Rusa brutalno pretuklo oko 3000 Engleza.

Granice huliganizma pomjerene su na viši nivo. Svijet je tome posvjedočio prošle godine kada je dobro organizirana i višestruko manja grupa ruskih huligana, maksimalno istreniranih i spremnih, nemilosrdno tukla engleske navijače, nekadašnji sinonim za huliganizam i brutalnost.

Englezi su otišli u historiju toga dana, kada su krvavih glava bježali pod naletom Rusa.

Tako je nacionalna britanska TV kuća odlučila da posjeti Rusiju i da napravi dokumentarac o novoj huliganskoj snazi. BBC je razgovarao sa vođama i nekadašnjim vođam najjačih ruskih grupa. Među njima su bili predstavnici Spartaka iz Moskve, CSKA, Orela, Rostova… Sagovornici su sami učestvovali u dešavanjima u Marseju, a objasnili su engleskim novinarima kako su ih na ulicama Marseja brutalno uništili od batina.

Prikazano je i kako se ruski huligani pripremaju za tuče, provodeći sate u teretani, zakazanim borbama protiv drugih grupa na livadama…

Related posts