BIHAĆ: Novi gradonačelnik, a stari običaji?

Prošla vlast je radila i gradila na selima, a grad totalno zapostavila. Trenutna vlast je to kritikovala i obećala da će biti drugačije.

Svjedoci smo da gradske vlasti u zadnjih nekoliko godina nisu puno obraćale pažnju na održavanje same jezgre grada već su se bavili asfaltiranjem i uvođenjem nove rasvjete u selima u okolini Bihaća.

Da su se građani pobunili zbog toga, govori i činjenica da taj gradonačelnik više nije prvi čovjek Bihaća. Što zbog toga, što zbog navodnih kriminalnih radnji oko kojeg se i danas vodi postupak.

Međutim, sinoć smo naišli na problem u ulici Kasima Ćehajića u Bihaću gdje u cijeloj ulici radi samo jedan ili dva rasvjetna stuba. Prolazeći tom ulicom sreli smo nekoliko građana ispred jednog dvorišta koji su prokomentarisali ovu situaciju sa riječima “Novi gradonačelnik, a stari običaji”.

Napominjemo da ovo nije nikakva kritika novom gradonačelniku Šuhretu Fazliću jer znamo da je zatekao jako loše stanje u gradu, ali mu ovom prilikom skrećemo pažnju da naredi nadležnim da poprave rasvjetu stanovnicima i svim prolaznicima kroz ulicu Kasima Ćehajića kako bi se isti osjećali da žive u gradu, a ne u nekoj nedođiji gdje ni rasvjete nema.

Iskreno se nadamo da će se gradonačelnik Fazlić potruditi da se rasvjeta popravi u što kraćem roku kako i drugi građani našeg grada ne bi pomislili da je rečenica “Novi gradonačelnik, a stari običaji” istinita.- piše krajina.ba

Related posts