Bihać: Bombaš ubica i dalje nepoznat

Krajem maja 2012. godine desio se zločin u Bihaću, kada je pod štand prodavačice jagoda na bihaćkoj tržnici postavljena potezna mina. Tada je poginula Sabina Dulić (1975) iz Srbljana kod Bihaća, dok je njena rodica, vlasnica štanda Izeta Dulić (1958) ranjena.

Iznenađenje

Do eksplozije je došlo kada su pokušale postaviti suncobran, u kojem je čekala skrivena bomba. Izeta Dulić je od gelera zadobila rane u predjelu noge, dok je radnica Sabina Dulić ranjena u grudi. Od zadobijenih povreda je preminula. Jedan prolaznik pretrpio je manju povredu i nije zatražio liječničku pomoć, a u opasnosti su bili i ostali prolaznici. Incident se desio rano ujutro na putu kuda djeca pored tržnice prolaze prema školi. Osoba koja stoji iza ovog terorističkog akta do danas nije otkrivena. Iako se nakon eksplozije, tokom policijske istrage, u vezu sa ovim događajem dovodilo nekoliko osoba, niko od njih nije zadržan. Policija je saslušavala i uzimala izjave od nekoliko osoba, ali konkretnih rezultata nije bilo.

Na nedavno održanoj pres-konferenciji za novinare upitali smo komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Muju Koričića u kojoj je fazi istraga ubistva Sabine Dulić. On je kazao da za ovaj predmet postoje naredbe, da je aktivan i dalje te da se istražuju činjenice i okolnosti koje bi dovele do otkrivanja počinioca.

Da policija neće odustati od istrage, zaslužna je i porodica Dulić, koja uporno zahtijeva rezultate od istražnih organa. Brat poginule Sabine Demir Dulić svake godine organizira podsjećanje na njenu smrt, dijeli letke i kuca na vrata policije i Tužilaštva.

– Svake godine na dan kada je ona poginula, moja porodica na mjestu zločina položi cvijeće. Ne prođe mjesec a da ja na društvenim mrežama na dijelim status, novinske članke o tome šta se desilo, kao i to da istraga još nije okončana. Nisam se umorio od toga, neću odustati dok sam živ, priča Demir Dulić za Oslobođenje.

Bombaš

On javnost u Bihaću podsjeća i upozorava, jer dok drugi mirno spavaju, samo još porodica Dulić zna da je negdje na slobodi manijak, bombaš i ubica. Zbog toga, ma koliko policija isticala da je u Bihaću stanje sigurnosti zadovoljavajuće, barem porodica Dulić vjeruje da to nije tačno.

/oslobodjenje.ba

Related posts