Bešić sretan u Middlesbroughu: Nadam se ulasku u Premiership, onda ćemo vidjeti

Nogometaš Middlesbrougha Muhamed Bešić kazao je da se osjeća odlično u ovom klubu i da će do kraja sezone pokušati osigurati ulazak u Premiership, nakon čega će početi razmišljati o budućnosti.

Bešić je rekao da se osjeća odlično na Riversidu i da su ga navijači odlično prihvatili, pa svakom minutom na terenu pokušava da im vrati ukazano povjerenje.

“Osjećam se ovdje kao kod kuće. Navijači me vole, čak iako nisam igrao u ovom dresu. Sretan sam i želim dati navijačima nešto zauzvrat”, rekao je Bešić, pa nastavio:

“Dobro sam se uklopio ovdje, sretan sam što mogu igrati za ovaj klub i nadam se da ćemo ostvariti plasman u play-off za ulazak u Premiership. Bit ću sretan ako osiguramo ulazak u društvo najboljih, onda ćemo sjesti i razgovarati o mojoj budućnosti. Trenutno ne razmišljam o tome, želim nastaviti igrati i pomoći ovoj ekipi da se plasira u Premiership, pa ćemo vidjeti”, rekao je Bešić za Northern Echo.

Upravo ovaj mediji nedavno je pisao kako bi Middlesbrough mogao otkupiti Bešićev ugovor, a Everton za usluge bh. veznjaka navodno traži oko pet milion eura.

Bešić je u ovoj sezoni odigrao ukupno 22 utakmice, od toga 13 u Champinshipu, a postigao je jedan pogodak i upisao je jednu asistenciju.

klix.ba

Related posts