Banjalučani oprali tri miliona KM i uživali u raskoši, ali ih odao jedan “detalj”

Braća Dragiša (59) i Miodrag Brnić (54) te Zoran Malešević (50), svi iz Banje Luke, prijavljeni su Tužilaštvu BiH da su oprali 3.251.711 KM.

Protiv njih je jučer izvještaj podnijela Krim-policija MUP-a RS, a osumnjičeni su da su ovu vrtoglavu svotu prljavog novca ubacili u legalne tokove, pišu Nezavisne novine.

“Osumnjičeni su da su novac od krivičnih djela koristili u privrednom ili drugom poslovanju tako što su kupovali, gradili i opremali stambene i poslovne objekte u Banjoj Luci i Čelincu te kupovali luksuzna vozila i akcije preduzeća”, saopšteno je iz MUP-a RS. Po nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je dio spornog novca uložen u akcije RiTE Gacko.

Trojica Banjalučana su, dakle, može se zaključiti, živjela luksuzno, iako dvojica od njih, kako je potvrdio izvor Nezavisnih, uopšte nisu zaposlena.

Sagovornik podsjeća da je Dragiša Brnić hapšen 2014. godine zbog droge u akciji “Global”, a da je krak istrage zatim proširen i na preostalu dvojicu, koja nisu zaposlena, a imaju poprilično raskošnu imovinu.

“Dakle, vidjelo se da se tu neke stvari ne poklapaju. Te nelogičnosti su kod policije odmah izazvale sumnje, u smislu da je riječ o kriminalu, i počele su provjere, odnosno finansijska istraga, koja je vođena sve dosad”, pojašnjava naš sagovornik.

Related posts