Azra Hadžić Bećirspahić predsjednica Kantonalnog odbora SBB USK

Azra Hadžić Bećirspahić nova je predsjednica Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Unsko-sanskog kantona.

Konstituirajućom sjednicom Kantonalnog odbora SBB, koja je održana večeras u Bihaću, okončani su unutarstranački izbori u Unsko-sanskom kantonu.

Azra Hadžić Bećirspahić i Admir Mušanović bili su kandidati, a nakon verifikacije članova Kantonalnog odbora, pristupilo se glasanju.

Predsjednica Kantonalnog odbora SBB USK zahvalila je svim općinskim organizacijama SBB u ovom kantonu na uspješno provedenim unutarstranačkim izborima, koji su, kako je kazala, protekli u demokratskoj atmosferi i bili dobro organizirani.

– Imamo mnogo obaveza, koje možemo riješiti samo zajedno, čvrstim općinskim organizacijama i uvezivanjem sa Kantonalnim odborom. Jačanje stranke i povećan priliv članstva u posljednje vrijeme u gotovo svim općinskim organizacijama garancija su boljeg rada. Ali, to nam je i obaveza, kazala je Hadžić Bećirspahić.

Dodala je da Savez za bolju budućnost želi nastaviti aktivno učešće u rješavanju svih problema u Unsko-sanskom kantonu.

– Do sada je podrška pružena programima koji su to osiguravali, ali generalno smo nezadovoljni ovakvim radom i odnosom. To se mora mijenjati, poručila je Hadžić Bećirspahić.

U ime organa stranke, sjednici je prisustvovao Admir Čavka, potpredsjednik SBB BiH.

– Pred nama je teško vrijeme i predstoji nam velika borba za dalju izgradnju BiH. Zato nam je potreban svaki čovjek i svaka organizacija. Samo jedinstveni i jaki moći ćemo rješavati sve te probleme. Nećemo dozvoliti da neko ima ekskluzivitet nad BiH, ni nad Bošnjacima, jer mi smo državotvorna stranka i glavni nam je zadatak borba za jedinstvenu, cjelovitu i modernu BiH. U tom kontekstu organizacije SBB i na ovom području imaju veoma bitan zadatak“, rekao je Čavka.

(Izvor: Avaz.ba)

Related posts