Alaga Pašić: Podigli smo svoju organizaciju na viši nivo

Direktor reprezentacije Alaga Pašić danas se obratio predstavnicima medija povodom početka priprema za prvenstvo koje je na programu u Belgiji.

“Jako sam zadovoljan. Na ovom projektu radimo faktički još od završetka Evropskog prvenstva 2016. godine. Kako radimo na fizičkoj pripremi, tako radimo i na organizacijskim sposobnostima igrača, ali i cijelog tima. Od 2016. godine uradili smo niz pravilnika i sponzorskih ponuda i prepoznatljivi smo i u medijima, te se nadam da ćemo biti još bolje organizovani nego ranije”, kazao je na početku izjave direktor Pašić.

Dodao je današ tim radi u dosta dobrim uslovima.

“Što se tiče uslova na samom prvenstvu koje se održava od 16. do 24. juna u Charleroiju kod Brisela, uslovi su ispunjeni, iako finansijska konstrukcija nije do kraja ispunjena. Ipak, zadovoljni smo u suštini sa cijelom organizacijom. Uslovi u dvorani Ramiz Salčin gdje se pripremamo su dobri, kao i u hotelu u kojem odsjedamo”, istakao je Pašić.

Pojasnio je da je ovo takmičenje za naš tim veoma značajno, te da će naš tim sa puno promjena koje su se desile postati možda i bolji nego ranije.

“Natjecanje je jako bitno za nas i našu ligu, vidim jako mnogo interesa kod njih da se pokažu u što boljem svjetlu. Imamo u timu pet debitanata, među njima se selektor i trener. Bivši selektor Sabahudin Keč nas je napustio zbog zdravstvenih razloga. Imali smo mnogo ponuda za selektora. Odlučili smo se za sopstveni kadar, naše iskusne igrače koji su pošteni. Almir Alagić je postao trener, a Edis Imširović selektor”, objasnio je direktor reprezentacije, dodavši:

“Vlado Svraka, Senad Mešić i Dizdarić Dino su mladi i perspektivni igrači koji su novi dio ovog tima. Od njih očekujemo mnogo u budućim godinama”.

oslobodjenje.ba

Related posts