25-godišnjak iz BiH vozio napušen u suprotnom smjeru 150 km na sat i skršio četiri vozila (VIDEO)

Bahatost E. H. (25), vozača Opel Astre BiH tablica, dok se pod utjecajem opijata u ponedjeljak 15-ak minuta prije podneva vozio iz smjera Vrapča prema Črnomercu kulminirala je jurnjavom u suprotnom smjeru od čak tri kilometra, tokom kojih je skrivio dvije saobraćajne nesreće, ozlijedio dvoje ljudi i potom se dao u bijeg.

Umjesto da stane, pričeka policiju i pozove Hitnu pomoć, E. H. koji je i sam lakše ozlijeđen bježao je kao muha bez glave, trčeći punom brzinom nešto više od kilometra do ulice Dubravica i restorana Diogenes. No zahvaljujući građanima koji su svjedočili stravičnom sudaru u Gajnicama, gdje mu se vozilo nakon frontalnog sudara zapalilo, odbjegli vozač brzo je uhvaćen. Svjedoci jurnjave odmah su upozorili da je takve sulude poteze mogao učiniti neko pijan ili nadrogiran, a prema prvim informacijama vozač je prošao alkotest, no doznajemo kako je priznao da je “pušio marihuanu”, piše Jutarji list.

Tipkao na mobitel

Posljedice nesreće su strašne. Dvoje unesrećenih prevezeno je u KBC Sestre milosrdnice. Jedna je osoba teško ozlijeđena te ima po život opasne ozljede glave i trbušne šupljine.

– Pacijent ima krvarenje u mozgu što je zasad neoperabilno. No hitno je operisan zbog krvarenja u trbušnoj šupljini gdje su mu stradale krvne žile oko crijeva. Operacije je uspjela, a pacijent je inače na respiratoru i pokušavamo ga stabilizirati – kažu doktori.

Drugi je pacijent lakše ozlijeđen, inače vozač Ubera. Od udarca ima vrtoglavice pa je u bolnici stavljen na promatranje, a liječnici su uvjereni da će biti dobro. Naime, on je kolateralna žrtva jer mu je u nesreći kroz prozor doletio dio jednog od automobila koji su sudjelovali u sudaru i pogodio ga u glavu. Krivac nesreće, pak, dovezen je u KB Sveti Duh kolima Hitne pomoći u pratnji policije. Budući da je sam rekao kako je vozio pod utjecajem marihuane, podvrgnut je i toksikološkom testiranju. Smješten je u intenzivnu skrb jer se sumnjalo na ozljedu trbuha, a inače ima istegnuće mišića vrata, natučenje trbuha i ramena te razderne rane šake i potkoljenice.

No krenimo redom. Prema izjavama očevidaca, Opel Astra kretala se Ilicom u smjeru centra. Dolaskom do kućnog broja 349, u neposrednoj blizini Ravnateljstva policije, vozač E. H., koji je navodno tipkao na mobitel, udario je u zaustavljeni crveni Seat te ga odbacio na drugo vozilo. Bez zaustavljanja se potom polukružno okrenuo i udario u Daciju. U međuvremenu mu je s auta otpala registarska tablica. Kao da se ništa nije dogodilo, E. H. je nonšalantno nastavio vožnju smjerom iz kojeg je došao – prema Vrapču.

Navodno je vozio cik-cak, završavajući svako malo na traci za suprotni smjer te je dolaskom do raskrižja s ulicom Oranice, gdje je pothodnik, prošao kroz crveno uključivši se na Aleju Bologne. Vozio je tako još nekoliko stotina metara, nakon čega se do ulice Medpotoki, otprilike jedan kilometar, vozio u suprotnom smjeru, gdje se kod semafora frontalno sudario sa Seatom koji je iz ulice Medpotoki propisno skretao ulijevo uključujući se na Aleju Bologne. Od siline udarca Seat je odbačen na travnatu površinu te se pritom prednjim dijelom zabio u lijevi prednji dio VW Pola gdje je sjedio vozač Ubera, a koji je u tom trenutku prevozio majku s djetetom. Opel Astra je, pak, planula.

Zarobljen

– Astra je vozeći se u suprotnom smjeru do nas dojurila, po mojoj slobodnoj procjeni, barem sa 150 km/h i zabila se u auto koji se uključio na Aleju i koji je doletio u moj bočni dio. I onda imam što vidjeti. Ja zarobljen u autu jer me pogodilo neko crijevo u glavu, a dečko iz Astre izlazi van i doslovno trči kao zec prema Podsusedu. Vozač iz Seata nije mogao izići van nego tek uz pomoć djelatnika Hitne. Bio je to jeziv prizor. Nastala je panika. Osjetiš nemoć u jednom trenutku – ispričao je za Jutarnji list vozač Ubera koji je u kobnom trenutku u svome VW Polu bio zaustavljen na semaforu. U nesreći je lakše ozlijeđen, a zatekli smo ga tokom bolničkih pretraga jer od udarca u glavu ima vrtoglavice.

Vozač će biti priveden u policijsku stanicu na obradu. Kazneno će odgovarati za izazivanje prometne nesreće s teškim ozljedama te zbog bijega s mjesta nesreće, a u prilog mu neće ići ni niz pritom učinjenih prometnih prekršaja.

Related posts