Žestok TV duel, Perić poručio Tegeltiji: Tvoje iskustvo je kafana, niko ne zna ko si, sredio si novi mandat

Večeras je na TV1 održan TV duel između sudije Suda BiH Branka Perića i predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

U interesantnom duelu nije manjkalo žestokih rasprava iako je tema emisije odluka Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH da provjerava ratnu prošlost svih sudija i tužilaca u BiH, koja je pokrenula lavinu reakcija.

Tako je sudija Perić poručio Tegeltiji da nema integritet te kazao da je njegova najveća greška što ga je ikada izabrao.

– Tvoje iskustvo je kafana i harmonika. Gdje su tvoji rezultati. Niko u Banjoj Luci ne zna ko si. Vodio si proces protiv Milorada Dodika i propao je. Pogledaj moju i svoju biografiju, mene zna svako i ne možeš se porediti sa mojim iskustvom i uzalud me pokušavaš diskreditovati sa svojom pričom. Od svega ste u VSTV-u napravili problem, od izbora sudija, suda u Čitluku, bavite se Mektićem, obnovili ste svoje mandate u VSTV-u. Ružica, Jadranka, svi obnovili mandate, to su sve tvoji ljudi. Sad se zna da ćeš i ti obnoviti svoj mandat – kazao je Perić Tegeltiji.

Na to je Tegeltija kazao “kako vas nije sramota“.

– Ja sam samo kao student svirao po kafanama, a vi ste jedan klasični spekulant – kazao je Tegeltija.

Perić mu je onda kazao da Tegeltija ruši ugled VSTV-a.

– Tri auta članovi VSTV-a vode u Banja Luku sa svojim ženama, to ljudi pričaju. Nebitno to, zna se da politika stoji iza tebe. Dodik s jedne strane ruši pravosudne institucije, a s druge strane podržava tebe. Politika zapošljava članove vaše porodice – kazao je Perić.

Tegeltija je odgovorio da on nije glasnogovornik Milorada Dodika niti prati šta Dodik govori te kazao da Perić nema nikakve dokaze za ono što je rekao, ujedno podsjetivši na jedno ranije pismo u kojem Perić piše da pojedini mediji optužuju sudije bez ikakvih dokaza. Dodao je da se Perić služi klasičnim manipulacijama kako bi pridobio jedan dio javnosti koja je protiv Milorad Dodika.

Dodao je da Perić pokušava omalovažavati ljude koji sjede u VTSV-u, kazavši da svi problemi u VTS-u potiču iz perioda kada je Perić bio na njegovom čelu, istaknuvši da je Perić sam sebe izabrao za predsjednika Suda, a sada VSTV-u osporava kriterije.

Related posts