Vremenska prognoza za petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak

Kakvo nas vrijeme očekuje u nekoliko narednih dana? Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, uz visoke temperature zraka, moguće se i padavine.

U petak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima očekuju se pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra. Bez padavina u Hercegovini, na zapadu i krajnjem sjeverozapadu Bosne. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

U subotu sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne očekuju se pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

U nedjelju sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva, postepen porast naoblake, će u većem dijelu Bosne usloviti pljuskovi i grmljavinu. U većini područija se očekuje izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

U ponedjeljak nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 35 °C, saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related posts