Vranješ: Borili smo se i zasluženo pobijedili

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladimir Vranješ je, nakon pobjede Rukometne reprezentacije BiH nad selekcijom Austrije večeras u Bugojnu, u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, kazao da su se borili i na kraju zasluženo pobijedili.

– Početkom prvog poluvremena kontrolirali smo utakmicu, u drugoj polovini prvog poluvremena smo izgubili par lopti, gdje su se oni vratili u utakmicu i poveli, ali na kraju smo poveli jedan razlike na kraju prvog poluvremena – naveo je Vranješ.

Dodao je da su cijelo drugo poluvrijeme kontrolisali utakmicu, nisu odustajali, borili su se za svaku loptu. Na kraju smo, istaknuo je on, zasluženo pobijedili sa šest razlike.

– Mislim da smo mogli čak i više da pobijedimo od šest razlike i da budemo bar sigurni u ovim međusobnim dvobojima – kazao je Vranješ.

Čestitao je ekipi, koja je danas igrala “svi kao jedan”.

– Borili smo se i na kraju smo zasluženo pobijedili. Pobijedili smo jednu jaku Austriju koja igra dobar rukomet. Pokazali smo da se možemo nositi sa svim ekipama u Evropi  – zaključio je Vranješ.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bugojnu pobijedila selekciju Austrije sa 27:21 (11:10) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. 

Bh. rukometaši zabilježili su važnu pobjedu u kvalifikacijama kojom su ostali u igri za plasman na EP.   

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts