Vraća li nam se ljeto? Evo šta meteorolozi najavljuju iduće sedmice

U jutarnjim satima u Hercegovini, na istoku i sjeveroistoku Bosne u nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, a u ostatku zemlje pretežno oblačno, prenosi Anadolu Agency (AA).

U centralnim, sjeverozapadnim i sjevernim područjima Bosne moguća je kiša ili rosulja. U Bosni će puhati slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini, prije podne, moguća je slaba bura, a poslije podne vjetar zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 12 do 18, na jugu do 21 stepen Celzijusa.

U Sarajevu jutro će biti sunčano, uz moguće postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura iznosit će oko 13 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Hercegovini se očekuje pretežno vedro, a u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva, moguća je magla i sumaglica.

Slaba kiša ili rosulja je rijetko moguća ponegdje u Bosni. Na sjeveru Bosne puhat će slab vjetar istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature iznosit će od tri do devet, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U utorak u Hercegovini se očekuje pretežno sunčano, a u Bosni, prije podne, sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne moguća je magla. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U srijedu u Hercegovini vrijeme će biti pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne očekuje se magla uz jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U Hercegovini, u četvrtak, moguće je pretežno vedro vrijeme, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne pojavit će se magla. Jutarnje temperature iznosit će od četiri do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

Related posts