Uhapšen Smail Toromanović, bivši savjetnik Emdžada Galijaševića

Kako je objavio portal krajina.ba, danas, u prostorijama Općine Bihać uhapšen je bivši savjetnik gradonačelnika Emdžada Galijaševića zbog krivičnog djela utjecaj na svjedoke.

Isti izvor navodi da je po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i tužioca na ovom predmetu Adnana Tulića, danas je u prostorijama Općine Bihać uhapšen Smail Toromanović.

Smail Toromanović je jedan od optuženih u slučaju primanje mita, koji je potresao općinu Bihać prije nešto više od godinu.

Javnosti je poznato da je tadašnji gradonačelnik Emdžad Galijašević od vlasnika firme “Sanny Boy” primio mito od 10.000 KM u označenim novčanicama, nakon čega je uhapšen zajedno sa svojom suprogom i saradnicima.

Tužilaštvo USK je dobilo dojavu da Smail Toromanović putem anonimnih prijava pokušava utjecati na svjedoke u slučaju “Emdžad Galijašević”, te su danas, brzom intervencijom Tužilaštva i MUP-a USK, sa tužiocem u predmetu Adnanom Tulićem na čelu, uhapsili Smaila Toromanovića.

Kako neslužbeno saznajemo, Smail Toromanović se nalazi u prostorijama MUP-a USK, dok će danas u toku dana biti ispitan u Tužilaštvu USK koje će zasigurno predložiti mjere pritvora ili mjere zabrane.

Ovo je samo još jedan slučaj u nizu pokušaja utjecaja na svjedoke koje je Tužilaštvo USK na vrijeme otkrilo, nakon čega su se uhapsili odgovorni.

Related posts