U Krajini pretežno oblačno uz temperaturu do 4°C

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U utorak, 15.11.2016., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. U većem dijelu Bosne niska naoblaka do poslije podnevnih sati, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U srijedu, 16.11.2016., postepeno novo naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema jugu zemlje. Bez vjetra preko dana. U noći na četvrtak slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i -2°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U četvrtak, 17.11.2016., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Pretežno oblačno će se zadržati u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

Related posts