U Bužimu obilježen Dan državnosti BiH

Ovogodišnje obilježavanje 25. novembra Dana državnosti BiH proteklo je u skladu sa aktualnim naredbama i preporukama kriznih štavova zbog pandemije korona virusa.

Tako je delagacija svih nivoa vlasti u 17:00 sati obišla turbe generala Izeta Nanića i šehida 505. viteške gdje je proučena fatiha.

U 18:00 sati na spomeniku pobjeda i ponosa na Ćorkovači istim povodom puštena je u rad novoinstalirana rasvjeta na spomeniku. Rasvjetu su u pogon pustili načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i predsjednik udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja općine Bužim Safet Džižo Isaković.

Nakon toga intonirana je himna Bosne i Hercegovine te pročitan referat o hiljadugodišnjoj bosanskohercegovačkoj državnosti.

Prisutnima su se obratili Edham Eminić, predsjednik koordinacije boračkih udruženja općine Bužim, a nakon njega čestitku prisutnima ali i svim građanima općine Bužim uputio je načelnik Mersudin Nanić.

“Danas se obilježava sedamdeset i sedma godišnjica prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a na kojem su obnovljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine. Tim povodom svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori, a posebno svojim sugrađankama i sugrađanima želim čestitati  DAN DRŽAVNOSTI BOSNE i HERCEGOVINE. Posebno želim istaknuti da nas ovaj historijski datum obavezuje da u miru, u duhu suvereniteta i multikulturalnosti bosanskohercegovačkog društva gradimo bolju, uspješniju i ljepšu Bosnu i Hercegovinu. Sretan dan državnosti BiH”, poručio je načelnik Nanić.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts