Sve je počelo ubistvom Saleta Mutavog: Aleksandar Vučić u centru kokainske afere

Beogradski Blic piše da je crnogorska mafija ubistvo Saleta Mutavog platila 300.000 eura. Ubistvo su izveli profesionalci iz BiH, a plaćeno je u kokainu.

Isti klan stoji i iza sumnjivog oružja koje je pronađeno u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića, piše Blic.

Iako sve okolnosti ukazuju na to da je oružje staro 25 godine slučajno ili namjerno bačeno u blizini Vučićeve kuće kako bi se vještački izazvala priča oko izmišljenog atentata, povezivanje tog oružja sa ubistvom Mutavog ili atentata na Vučića ukazuje na to da se premijer Vučić nalazi u centru kokainske afere.

Zašto bi crnogorska narko mafija koja je ubila Mutavog željela da ubije srbijanskog premijera Vučića i njegovog brata ako nisu izravno umiješani u njihove narko poslove, pitaju se beogradski mediji.

Sale Mutavi, ubijeni vođa navijača Partizana je imao bliske veze sa državnim organima. Jedan od njegovih najbližih saradnika bio je Nenad Vučković Vučić, pomoćnik komandanta Žandarmerije i vođa navijača “Partizana”.

Teleprompter je ranije otkrio kako je njega sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović pokušala postaviti na mjesto zamjenika komandanta Gorana Dragovića, ali je on zaprijetio da će podnijeti ostavku ukoliko se to desi.

Upitan da prokomentira to što se vođa navijča Vučko nalazi u samom vrhu Žandarmerije, ministar policije Nebojša Stefanović samo je rekao da nije krivično djelo biti navijač i da u tome ne vidi ništa sporno.

Sale Mutavi se također dovodi u vezi i sa ponoćnim rušenjem objekata u Savamali. Kao organizator tog kriminalnog djela označen je Zvonko Veselinović, kriminalac sa Kosova, narkodiler i blizak suradnik Aleksandra Vučića.

(Faktor.ba)

Related posts