Srbijanski avioni u niskom letu nadlijetali sjever Kosova (VIDEO)

Borbeni avioni Vojske Srbije preletjali su jug Srbije u srijedu u okviru redovnih letačkih aktivnosti, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Kako je objasnio za B92, radi se o pripremama za taktičku vježbu sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2018”, koja je planirana za danas.

Prethodno su mediji na albanskom jeziku javili da su srpski avioni proletjeli iznad Preševa i da je to izazvalo “pometnju među tamošnjim stanovništvom”, dodaje B92.

Kako navodi, Lajmi.net je preneo izjavu predsjednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preletjeli vazdušni prostor na granici između Kosova i Srbije.

Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa letjeli dvadesetak minuta.

“Večernje novosti” navode, pozivajući se na nezvanične informacije, da su četiri borbena aviona Vojske Srbije nadlijetali područje Preševa, u blizini prelaza s Kosovom.

Lovci su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad, dodaju “Novosti”.

Tim povodm se ranije oglasio i KFOR koji je saopštio da vrši “očekivane provjere”, da nadgleda situaciju i poziva sve stanovnike Preševa da ostanu smireni jer “ne postoji prijetnja”.

U saopštenju KFOR-a podsjeća se da su srpski vojni zvaničnici saopštili da vrše probu taktičke vježbe “Sadejstvo 2018”, koja je planirana za četvrtak.

Related posts