Sedam dana od pogibije bračnog para Perenda: Povredama podlegla i njihova kćerka

Tridesettrogodišnja Mirzeta Perenda, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle subote ujutro na ulazu u Novi Travnik iz pravca Bugojna, podlegla je usljed teških povreda na Klinici za neurohirurgiju u sarajevskom Kliničkom centru, nezvanično saznaje Faktor.

Njen brat Mirzet (28) i dalje je u teškom stanju i nalazi se na Klinici za anesteziju i reanimaciju ove zdravstvene ustanove.

U ovoj stravičnoj nesreći, podsjećamo, poginuli su njihovi roditelji Ibro Perenda (60) i njegova supruga Zejna (61) iz Novog Travnika.

Porodica Perenda nalazila se u Fiatu Puntu, kojim je upravljala Mirzeta, a koji se sudario sa caddyjem koji je vozio H. K. (48) iz Novog Travnika. On je u sudaru zadobio lakše povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog snijega koji je padao prošle subote, Mirzeta je tog kobnog dana, izgubila kontrolu nad vozilom i bočno udarila u caddy.

Također, nezvanično saznajemo da tužilac nije tražio obdukciju tijela preminule, s obzirom na to da je ona upravljala vozilom, te da nema krivično-pravnog osnova za to.

Related posts