Ružnićeva državna izdaja je rezultat rada postojeće Vlade USK

“Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu premijerom Mustafom Ružnićem iz dana u dan postavlja sebi svojstvene „nazadne“ standarde. U tome ih ovih dana prate i kolege iz Sarajeva koje su upravo od Ružnića prepisale recept za dodjelu telekomunikacijskih usluga kompaniji Mtel. Ugovor kojim se Vlada USK prodala srbijanskom pružatelju telekomunikacijskih usluga dovoljno govori o državotvornom konceptu kojeg premijer USK propagira.

Dijelimo zabrinutost javnosti u Unsko-sanskom kantonu zbog frapantnih činjenica koje nam iz sedmice u sedmicu plasira premijer Ružnić sa svojim stranačkim kolegama iz A-SDA (sadašnji NES). Posljednja u nizu je skandalozna dodjela ugovora kompaniji Mtel.

Ovom prilikom osuđujemo zlonamjernu politiku koju provodi premijer Ružnić i kroz zaključenje štetnih ugovora nanosi štetu ne samo kompaniji u državnom vlasništvu kakva je BH Telecom već svim građanima Unsko-sanskog kantona.

Ružnić je očigledno zaboravio brojne društveno korisne projekte u oblasti obrazovanja, umjetnosti, kulture i sporta, te projekte pomoći ugroženoj populaciji, osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama, narodnim kuhinjama i humanitarnim udruženjima, koji su upravo od BH Telecoma stizale na Unsko-sanski kanton, upućene osnovnim i srednjim školama, nevladinim organizacijama, sportskim kolektivima i manifestacijama.

Ružnić je zaboravio ili ne zna da su iz dobiti ovog preduzeća finansirani višemilionski kapitalni projekti. Početkom pandemije COVID-19, za nekoliko hiljada učenika širom Bosne i Hercegovine obezbijeđen je besplatan pristup internetu za praćenje online nastave kao i potrebna računarska oprema. Posljednja inicijativa je donošenje odluke Uprave preduzeća da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, iz ostvarene dobiti izdvoji iznos od 1. miliona KM i usmjeri za nabavku vakcina protiv korona virusa.

Nadalje, Ružnića je vjerujemo potrebno podsjetiti na definiciji uhljeba jer su upravo on i njegove stranačke kolege kupljenim diplomama Visoke međunarodne škole Cazin i Centra za obrazovanje odraslih Vita Plus Cazin i sličnih „univerzitetskih“ organizacija upošljavale uhljebe u javne institucije Kantona o čemu istragu vodi i Kantonalno tužilaštvo USK.

O primjeru loše komunikacije premijera USK-a do sada smo se redovno, skoro na dnevnoj bazi mogli uvjeriti, a njegovi pokušaji prebacivanja odgovornosti na druge i ovaj se put pokazuju kao pokušaj spasenja u bezizlaznim situacijama. Na njegovu žalost, sve je manji broj onih koji vjeruju u njegove riječi i djela te je neminovno da će ovakve izdajničke poteze građani zapamtiti i kazniti na predstojećim izborima.

Odgovornost nose i partneri u vlasti iz SDP, NIP i NB, po pitanju svih ispada A-SDA (NES) od podignutih optužnica protiv njihovih istaknutih funkcionera, stranačkog zapošljavanja, prodaje biračkih odbora SNSD u Srebrenici, samostalnog nastupa na izborima u Mostaru, do izdaje Bogića Bogičevića”, navodi se u saopćenju KO SDA kojeg potpisuje predsjednik Mirsad Vojić.

Mirsad Vojić

Related posts