RASPAD SISTEMA U SDP-u PRED IZBORE: Istaknuti članovi daju javnu podršku Komšiću, a u partiji tvrde – “To je lični stav”

Kako se bliže izbori, čini se da se SDP nalazi u sve većim problemima. Iako na osnovu podrške marginalnih stranaka nastoje prikazati da njihov kandidat za Predsjedništvo Denis Bećirović ima širu društvenu poruku, a iz inostranstva im podršku pruža simpatizer Miloševića i protivnik NATO-a, Jeremy Corbyn, za to vrijeme njhov bivši dugogodišnj lider Zlatko Lagumdžije ne štedi kritike prema svojoj stranci, a članstvo u utrci za Predsjedništvo masovno podršku daje Željku Komšiću.

Uslijed neposlušnosti njihovog istaknutog članstva koje je u utrci za Predsjedništvo javno dalo podršku Željku Komšiću, a ne njihovom kandidatu Denisu Bećiroviću, SDP se oglasio saopćenjem:

– Poštujući pravo svih birača u BiH da se, u skladu s izbornim zakonom opredijele i glasaju za kandidata za člana Predsjedništva, odnosno za kandidatske liste političkih partija, SDP želi otkloniti svaku sumnju koju su mogli izazvati pojedini javni istupi u kojima se iznose lični stavovi pojedinaca – navodi se u saopćenju.

– Građani imaju pravo na samo jedan glas za člana Predsjedništva BiH, a građani naše države zaslužuju samo najbolje. Zato ih još jednom pozivamo da glasaju za najboljeg kandidata, a to je, prema našem dubokom uvjerenju, prof. dr. Denis Bećirović – tvrde u saopćenju.

Ipak, istog mišljenja nisu i neki prekaljeni borci za socijaldemokratiju u BiH poput Mire Lazovića ili Svetozara Pudarića koji su pružili javnu podršku Željki Komšiću. Možemo samo nagađati koliko će tek SDP-ovog članstva to tajno učiniti u nedjelju.

Related posts