“Quo vadis, Bosna?”: Danas protesti u Štutgartu za jedinstvenu BiH

Građanska inicijativa BiH diže svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i šalje glasnu poruku da su njeni građani i prijatelji za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata.

U organizaciji Građanske inicijative Bosne i Hercegovineza danas su u Štutgartu najavljeni protesti kao podrška jedinstvenoj BiH, pod sloganom “Quo vadis, Bosna?” (Kuda ideš, Bosno?).

– Građanska inicijativa BiH diže svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i šalje glasnu poruku da su njeni građani i prijatelji za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove. da država BiH pripada građanima, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora funkcionisati i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama – navodi se u pozivu.

Protest će biti održan od 12:30 do 14 sati na Marienplacu.

Također, bit će održana panel-diskusija sa eminentnim stručnjacima na Diplomatskoj akademiji Beč.

Tu će govoriti dr. Hanes Svoboda (Hannes Swoboda), predsjednik “Međunarodnog instituta za mir”, Dr. Erhard Busek, predsjednik “Instituta za Dunavski region i srednju Evropu”, dr. Vedran Džihić, politolog, dr. Nedim Ademović, stručnjak za ustavno pravo i mr. Bedrana Ribo, članica austrijskog parlamenta.

Podsjetimo, proteklih dana su širom svijeta održani su protesti u znak podrške BiH s jasnom porukom mira.

Izvor: Avaz.ba

Related posts