Potvrđeno nakon revizije: Biden pobijedio u Georgiji

Georgia je završila reviziju napete predsjedničke utrke u toj državi, potvrdivši da je izabrani predsjednik Joe Biden pobijedio predsjednika Donalda Trumpa, navodi se u priopćenju ureda državnog tajnika.

Biden je pobijedio Trumpa s 12.284 glasa, prema konačnim rezultatima revizija, što je tek malo smanjenje Bidenove razlike u odnosu na rezultate prije revizije, prenosi CNN.

Dužnosnici su u više navrata kazali kako je revizija potvrdila da nije bilo raširenih prijevara ili nepravilnosti na izborima.

Prema državnom zakonu, Georgia mora potvrditi svoje rezultate izbora do petka, prenosi Index.hr.

“Prva povijesna revizija u državi Georgiji ponovno je potvrdila da su u novom državnom sustavu sigurnog glasanja putem izbornih listića države glasovi točno prebrojeni i da je izviješteno o rezultatima”, rekao je u izjavi državni tajnik Georgije Brad Raffensperger, inače republikanac.

“Ovo je zasluga za naporan rad naših županijskih i lokalnih izbornih dužnosnika koji su se brzo odlučili u tako kratkom vremenskom roku poduzeti i izvršiti tako važan zadatak.”

Za Trumpa je poraz u Georgiji posebno bolan jer je riječ o saveznoj državi u kojoj u pravilu pobjeđuju republikanci.Izvor: Vijesti.ba

Related posts