Potpisan ugovor vrijedan 1,15 miliona KM za nastavak izgradnje Bužimske zaobilaznice: Gradi se trasa od Osnovne škole do 110kV stanice

U sjedištu JP Ceste Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan ugovor o nastavku izgradnje treće dionice zaobilaznice, koja podrazumijeva izgradnju od Osnovne škole Bužim do 110 kV transformatorske stanice. Ugovor su nakon provedenog tendera u ime JP Ceste FBiH d.o.o Sarajevo, potpisali direktor Ljubo Pravdić i u ime izvođača radova „Kov-grad“ d.o.o Bužim Safet Kovačević.

Vrijednost potpisanog ugovora je 1.159.996,50 KM, a početak radova se očekuje već početkom naredne sedmice, o čemu će građani općine Bužim biti blagovremeno obaviješteni. Koliko je važno današnje potpisivanje ovog svečanog ugovora govori i činjenica da su pored općinskog načelnika Mersudina Nanića, istom prisustvovali i predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić sa vijećnicima iz SDA u Općinskom vijeću te koalicioni partneri iz SDP-a Suvad Šahinović, predsjedavajući OV i Nermin Porić iz SPU-a.

Tako su današnjim dolaskom jasno poručili da su za razvoj općine Bužim bez obzira ko i odakle sredstva obezbijedio. Pripreme za početak radova na izgradnji ovog dijela zaobilaznice počele su prošle godine kada je i izvršena komplet eksproprijacija zemljišta, te su isplaćene naknade vlasnicima parcela.

Koliko je stalo općinskom načelniku Mersudinu Naniću da se projekat obilaznice završi govori i činjenica da je odmah po završetku eksproprijacije putem nadležne službe pokrenuo postupak izdavanja građevinske dozvole koja je u rekordnom roku i izdata JP Ceste FBiH.

Nakon što se završi ova dionica zaobilaznice preostaje još izgradnja četvrte dionice od 110 kV transformatorske stanice do Auto-Kontakta sa pristupnim mostovima koje je potrebno izgraditi, a sve u cilju povezivanja nove i postojeće cestovne infrastrukture.

“Kako smo i obećali prošle godine našim građanima, nastavlja se izgradnja obilaznice kroz Bužim koja će prije svega rasteretiti saobraćajne gužve kroz strogi centar naše čaršije i učiniti odvijanje saobraćaja sigurnijim i bržim. Kako je izvršena eksproprijacija na kompletnoj trasi zaobilaznice ne postoje smetnje za završetak ovog projekta, čiju izgradnju naši građani čekaju više od 20 godina. Uskoro očekujemo uvođenje izvođača radova u posao na radost svih Bužimljanki i Bužimljana, kao i stavljanje tačke na završetak izgradnje zaobilaznice. Na kraju želim se zahvaliti svima onima koji su dali doprinos implementaciji ovog višedecenijskog projekta, direktnim učesnicima, i to Vladi Federacije BiH i JP Ceste Federacije BiH, kao i kadrovima SDA na višim nivoima vlasti koji su i lobirali da dođe do implementacije ovog za nas značajnog projekta, a prvenstveno mislim na premijera Federacije BiH Fadila Novalića i Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića“, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisanog ugovora.

Related posts