Poruka Zmajeva s Trebevića: Želimo ispuniti očekivanja navijača

Navijači i predstavnici medija su imali priliku da se druže sa našim najboljim fudbalerima, a članovi reprezentacije su stali i pred kamere i odgovarali na pitanja novinara.

– Iskoristit ćemo ovaj dan za opuštanje i odmor, a sutra nastavljamo sa radom i klasičnim pripremama za utakmicu. Igrači su svjesni u kakvoj su situaciji i šta nam donose ove utakmice. Znamo koliko je bodova u igri i šta moramo da ostvarimo. Moramo pružiti maksimum i na treninzima i na utakmici kako bismo ispunili očekivanja navijača i cjelokupne javnosti – rekao je Igor Janković, pomoćnik selektora Baždarevića.

Pitanje za Danijela Milićevića, člana belgijskog Genta, bilo je šta tamošnji mediji govore o predstojećoj utakmici.

– Nisam mnogo pratio šta su pisali u belgijskim medijima u posljednje vrijeme, ali kada je Martinez objavio spisak, glavna tema je bila nepozivanje Nainggolana. To je u svakom slučaju veoma kvalitetna reprezentacija koja će i u ovaj meč ući maksimalno angažovano. Oni su favoriti, ali mi vjerujemo u naše mogućnosti. Moramo se dobro pripremiti taktički, fizički i psihički. Kvalitetni smo i vjerujemo da možemo pobijediti, pogotovo na Grbavici gdje će sigurno biti predivna atmosfera – kazao je veznjak naše reprezentacije.

Svoja očekivanja od susreta s Belgijancima iznio je i Kenan Kodro.

– Svaki igrač očekuje da će igrati, zbog toga radimo i treniramo. Moje je da radom dokažem da mogu biti među 11. Svi znamo da nas očekuje teška utakmica. Belgija je jaka ekipa, ali mi se moramo fokusirati na nas. Svi smo motivisani i želimo da pobijedimo u ovom susretu – poručio je Kodro.

Related posts