OPĆINA NA POTEZU: Kompletirana dokumentacija, hoće li OŠ “Cazin I” napokon dobiti građevinsku dozvolu?

Da su istrajni u svojoj borbi da gradnja novog objekta osnovne škole na postojećoj lokaciji, otpočne što prije, dokazuje spremnost, volja, zalaganje, trud a ponajviše upornost članova Vijeća roditelja OŠ “Cazin I” da pribave svu potrebnu dokumentaciju i učine svaki potreban korak u skladu sa pravnim i zakonskim zahtjevima koji se od njih traži.

Nikako drugačije ne žele, niti znaju.

U cilju toga, Vijeće roditelja obavještava javnost, svoje sugrađane, uposlenike škole, roditelje i učenike da je sva dodatna dokumentacija pribavljena te poslana, danas, Službi za urbanizam općine Cazin a koja je nedostajala za izdavanje građevinske dozvole od strane Općine.

Saopćenje za javnost Vijeća roditelja povodom aktivnosti oko izgradnje nove školske zgrade za OŠ “Cazin I” portal Cazin.NET, prenosi u cjelosti:

Poštovani,

Kao što je poznato rukovodstvo OŠ “Cazin I” i Vijeće roditelje u posljednje vrijeme intenzivno rade na projektu izgradnje nove školske zgrade na postojećoj lokaciji. Ovim putem obavještavamo stanovnike općine Cazin, roditelje, učenike i uposlenike OŠ “Cazin I” da je dana 14.12.2016.godine Službi za urbanizam općine Cazin predana dodatno tražena dokumentacija potrebna za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju nove školske zgrade na postojećoj lokaciji.
S obzirom na dostavljenu dodatno traženu dokumentaciju zajedno sa stručnim mišljenjima i elaboratima nadležnih ustanova i vještaka, očekujemo u što kraćem vremenu izdavanje građevinske dozvole na koju se čeka već godinama, a kao što nam je i obećano od strane načelnika naše općine.
Zaista vjerujemo i nadamo se da će na ovaj način svaki dalji korak ići prema konačnom zajedničkom cilju i da će najzad naša djeca dobiti školsku zgradu dostojnu jednog djeteta i jednog grada.
O svim daljim aktivnostima obavijestićemo blagovremeno javnost.

Vijeće roditelja OŠ “Cazin I”

Cazin, 14.12.2016.godine

U prilogu vam dostavljamo, dokument po predmetu dostavljanja tražene dokumentacije, od 14.12.2016. godine:

E.Topić/Cazin.NET

Related posts