Održan prvi online koncert JU Umjetnička škola "Nusret Keskin - Braco" Bihać

Obzirom da se nalazimo u uslovima otežane epidemiološke situacije, učenici i profesori su danas održali prvi online kocert.

Na koncertu su bili prisutni samo učenici i profesori, a koncert je održan u prostorijama Muzeja AVNOJ-a.

Po prvi put organiziran je zajednički koncert i aktivnosti profesora i učenika muzičkog odsjeka koji nisu i neće dopustiti da im ova teška vremena unište radost koju im donosi muzika i izražavanje kroz notni sistem.

Večeras su u dva dijela online koncerta nastupili u preko 30 tačaka učenici iz odsjeka klavir, violina kao i orkestra gitara i hora. U prvom dijelu online koncerta nastupili su učenici iz odsjeka klavir i violina iz klasa profesora i profesorica Ana Kragulj Nihad Mulahusejinović Annette Kabiljagić Ivona Brnas i mnogih drugih nastavnika ove škole. U drugom dijelu online koncerta nastupili su učenici orkestra gitara pod sigurnom rukom profesorice Medine Arnautović kao i učenici hora pod rukom profesora Almira Dupanovića.

Ovo je prvi online koncert u organizaciji ove škole i planirani su nastupi u tri dana sa preko 60 tačaka.

Koncerte u organizaciji JU Umjetnička škola “Nusret Keskin – Braco” Bihać  možete pratiti putem Facebook stranice škole.

Nadamo se da će online publika prepoznati trud učenika i profesora koji muzikom pokušavaju narušiti sivilo Covid izvještaja i statističkih podataka.

Izvor: Cazin.net

Related posts