NK Jedinstvo iz Bihaća pred izdisajem: Predlaže se gašenje kluba i osnivanje novog

Nekadašnji premijerligaš NK Jedinstvo iz Bihaća nalazi se u najgoroj finansijskoj situaciji u posljednjih nekoliko godina, a koliko je situacija alarmantna govori i činjenica da se ozbiljno razmišlja o gašenju kluba.

NK Jedinstvo iz Bihaća nalazi se u ekstremno teškoj finansijskoj situaciji, a činjenica da niko u klubu u posljednjih pola godine nije dobio platu, govori sama za sebe.

“Na stadionu nemamo struje, vode, prema svemu sudeći isključit će nam i telefon. U posljednjih šest mjeseci niko od igrača, trenera i članova uprave kluba nije dobio ni marke, ali bukvalno. Tu su i određeni problemi sa prošlom upravom kluba, zbog čega nam niko ni ne može uplatiti novac na račun. Samo nas još ljubav i entuzijazam prema klubu jedino drže“, kaže za Klix.ba Ervin Smajilagić, sportski direktor kluba.

On navodi podatak da je klub trenutno dužan oko 140.000 KM, od čega je 100.000 KM igračima, trenerima i uposlenicima na stadionu za posljednjih šest mjeseci.

Na vanrednoj Skupštini kluba koja je održana prije nekoliko dana, čak je predložen proces reorganizacije, odnosno postupak gašenja kluba zbog ogromnih dugovanja, a zatim i osnovanje novog, koji bi trebao krenuti iz najnižeg ranga takmičenja.

To nisu zvanične informacije, ali se ozbiljno razgovaralo o tome i to je jedno od rješenja, možda čak i najvjerovatnije. Ukoliko se ne bude moglo naći neko rješenje, mi nećemo imati drugog izbora nego da najavimo Nogometnom savezu BiH da ćemo istupiti iz ovog ranga takmičenja ili ćemo nastaviti igrati dvije ili tri utakmice, pa nastaviti takmičenje u nižem rangu. Pritom postoji mogućnost gašenja kluba“, govori Smajilagić.

U narednoj sedmici uprava kluba razgovarat će sa premijerom USK i gradonačelnikom Bihaća kako bi se iznašla neka rješenja, no u klubu nisu previše optimistični.

Do kraja godine trebala bi biti sazvana još jedna vanredna sjednica Skupštine NK Jedinstvo na kojoj bi se, najvjerovatnije, trebala saznati sudbina kluba.

/klix.ba

Related posts