Načelnik opštine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić: Užasnut sam zbog videa koji sam vidio!

Ovih dana po društvenim mrežama se dijeli video u kojem učesnici pohoda – mahom bošnjačka omladina, pjeva na putu prema Bosanskom Petrovcu pjesmu uvredljivog sadržaja. U pjesmi se pominju “četnici i meci koji ih neće promašiti”..

Klubovi odbornika DNS-a, SNS-a i DNZ-a najavili su političku bitku za ukidanje proslave 14. septembra, koji Bošnjaci slave kao dan oslobođenja, dok je za Srbe taj datum sinonim za progon, patnje i bol.

Za komentar smo nazvali Zlatka Hujića, načelnika opštine Bosanski Petrovac.

Ja sam čuo šta se to desilo. Stvarno sam užasnut onim što sam vidio i čuo sinoć. To je jedan užas i ja nemam riječi. Mi kao opština nismo organizovali obilježavanje tog 14.septembra, postoji Organizacioni odbor tog obilježavanja. U tom programu stoji stavka obezbjeđenje , ja mislim da je to izostalo. Ja nisam bio taj dan tu, bio sam u Sarajevu. Moj komentar je jedno ogorčenje koje se ne može opisati. To je za svaku osudu. Mislim da su ta djeca, koji su bili učesnici tog pohoda to nisu uradili sami, morao je to biti neko iza njih. Generalno, potpuna odgovornost je na organizacionom odboru” rekao je načelnik Zlatko Hujić.

https://youtu.be/Ftuu_owEEsE

Related posts