Merima Bašić na završnom turniru Girl Power u borbi za WKN pojas

Najbolja bh. kickbokserka Merima Bašić će 9. februara učestvovati na turniru Girl Power 5, koji se održava u Staroj Zagori u Bugarskoj.

Radi se o turniru osam kickbokserki koje će se takmičiti u formatu eliminacije, u četvrfinalu, polufinalu i finalu, tako da su za osvajanje titule potrebne tri pobjede tokom jedne večeri. Meč se sastoji od tri runde, koje će trajati po dvije minute, a ulog je pojas WKN (World Kickboxing Network) organizacije.

Turnir Girl Power 5 je finale Sezone 1, a bit će održan u Staroj Zagori u Bugarskoj.

Ranije ove godine je organizacija WKN upriličila turnir u Varni na kojem je bh. kickbokserka Merima Bašić također učestvovala i predstavila se na pravi način, pa je dobila poziv organizatora za finalni turnir.

Merima će se pripremati u Sarajevu i Novom Sadu, a vjerovatno i u Italiji.

“Početni dio priprema ću obaviti u Sarajevu u matičnom klubu, a da bih se pripremala još progresivnije, određeno vrijeme ću boraviti u Novom Sadu, gdje ću trenirati u Ronin – Carnage Global centru sa Mišom Bačulovim. Postoji velika mogućnost da ću finalni dio priprema odraditi u Italiji u timu LEONE Petrosyan na čijem je čelu borac Giorgio Petrosyan. Nadam se da će sve ići onako kako smo planirali”, izjavila je Bašić za portal Klix.ba.

Na turniru će učestovati osam kickbokserki, a to su Mallaury Kalachnikoff (Francuska), Irem Akin (Turska), Tereza Dvorakova (Češka), Marina Spasić (Srbija), Nathalie Visshers (Belgija), Illiana Gelebova (Bugarska) i Merima Bašić (BiH), dok će ime osme takmičarke biti poznato uskoro.

Related posts