Ko je zabranio govor Seju Ramiću na protestima u Bihaću?

Na stotine građana Bihaća danas se okupilo u centru Bihaća kako bi mirnim protestima ukazali državnim institucijama na tromost u rješavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini.

Sej Ramić, gradski vijećnik u Bihaću je za naš portal prošle sedmice potvrdio da stoji iza organizacije ovih protesta i da naglašava da protesti nisu usmjereni protiv migranata, nego protiv trenutne vlasti koja ništa ne čini po pitanju migranata u BiH.

Ramić je u današnjem razgovoru za 24h.ba istakao kako nije zadovoljan današnjim protestima.

,,Nisam zadovoljan današnjim okupljanjem iz razloga što su pojedinci iskoristili ozbiljnu situaciju u Krajini, a posebno u našem gradu, da bi napravili vlastitu političku promociju. Iza organizacije sam stajao ja, ali kao fizičko lice nisam mogao prijaviti skup u gradu, pa smo u saradnji sa Bihaćkom građanskom inicijativom organizovali skup. Upravo pojedinci iz navedenog pravnog lica su zabranili moje obraćanje danas, a iskoristili medijski prostor da naprave političku promociju”, rekao je Ramić za 24h.ba.

Sej Ramić je ranije preko društvenih mreža upozoravao vladajuće da ne rade svoj posao, te da su spremni ići i na radikalnije mjere, od kojih su navodili i blokiranje linije iz Sarajeva prema Bihaću.

,,Danas se okupljenima trebao obratiti i jedan migrant, koji je želio reći kako stoji uz narod u Bihaću i podržava njihovo okupljanje. Organizatori su mi rekli da nam migranti nisu partneri u ovom skupu, te su mi zabranili govor”, završio je Ramić za 24h.ba

Related posts