Da li jedete kiseli kupus. E pa, trebali biste. Kiseli kupus je veoma zdrav i čak sprječava rak, moždani i srčani udar. Ovdje ćemo vam navesti dosta razloga zbog kojih trebate konzumirati kiseli kupus.
Bogat je vitaminom C te djeluje kao antioksidans. Jača vaš imunitet čisti organizam od toksina, te djeluje preventivno na razne bolesti. Ima antiupalno i antibakterijsko dejstvo, piše “Megagiga“…
Prirodni je probiotik
Probiotici pomažu održavanje normalne crijevne flore. Probiotici se koriste kako bi se održavao normalan broj dobrih bakterija koje se nalaze u crijevima. Probiotici se konzumiraju kada pijemo antibiotike jer antibiotici uništavaju normalnu crijevnu floru. Kada pijete antibiotike, poželjno je da jedete kiseli kupus ili da pijete kefir.
Jača srce
Snizit će holsterol, pritisak te spriječiti arterosklerozu, srčani i moždani udar. Konzumirajte kiseli kupus i vaše srce će biti zdravije.
Spriječit će rak
Konzumacija kiselog kupusa će spriječiti nastanak raka, ali i ubiti kancerogene ćelije.
Jačanje kostiju
Vaš kosti će bit zdravije zbog mnoštva minerala koje sadrži kiseli kupus. Smanjit će rizik od osteoporoze.