Hürrem i Rustem-paša stižu u BiH

Turski glumci Merjem Uzerli (Meryem) i Ozan Güven, koji su veliku popularnost u cijelom našem regionu stekli ulogama Hürrem i Rustem-paše u seriji “Sulejman Veličanstveni” dolaze u BiH, a kako nam je potvrđeno u Odjelu za kulturu ambasade Turske, oni će boraviti u Sarajevu i Zenici.

– Predviđeno je da glavni glumci i režiser filma „Rana moje majke“ Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş, te reditelj Ozan Açıktan prisustvuju svečanoj ceremoniji otvorenja 8. Festivala turskog filma i premijernom prikazivanju ovog filma, nakon ceremonije otvorenja 8. Festivala turskog filma u Sarajevu 7. decembra 2016. godine. Također, je predviđeno da ekipa filma „Rana moje majke“ 8. decembra 2016. godine boravi u Zenici, potvrdio nam je Soner Sahin, ataše za kulturu i turizam ambasade Turske u BiH.

Sahin je dodao da je konačan protokol u fazi izrade, tako da u ovome trenutku ne može precizirati da li će i kada biti organizirano druženje sa fanovima popularnih turskih glumaca.

– Protokol boravka ekupe filma „Rane moje majke“ u Sarajevu je u fazi preciziranja i u ovome trenutku ne možemo precizirati termine eventualnih sastanaka sa bosanskohercegovačkim filmskim radnicima. No, ubijeđeni smo da će veliki broj filmskih radnika iz BiH prisustvovati ceremoniji otvorenja 8. Festivala turskog filma u BiH u Sarajevu i imati priliku družiti se sa poznatim turskim režiserom i glumcima, kaže Sahin, dodavši da je magla u Sarajevu problem na koji organizatori dolaska, Ured za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH, ne može uticati.

faktor.ba

Related posts