Džeko: Spreman sam igrati

Predstavnicima medija uoči večerašnje utakmice protiv Finske jučer su se na press-konferenciji obratili selektor BiH Ivaylo Petev i kapiten našeg tima Edin Džeko.

Na prvo pitanje finskih novinara odgovorio je Džeko, a ticalo se njegovog zdravstvenog stanja s obzirom na nedavnu povredu u utakmici Napoli – Roma. Dijamant je kratko odgovorio.

“Spreman sam igrati”.

Također je govorio o Fincima:

“Definitivno nije lijepa uspomena na duele s njima. Poraz od Finske je možda bila i ključna utakmica za nas u prošlim kvalifikacijama. Nakon te utakmice uslijedio je pad u našoj igri. Finska je kompaktna, pokušava prijetiti preko kontranapada. Oni poznaju dobro nas, mi njih, nema tu iznenađenja. To je dobar tim”.

Na pitanje kako vidi rasplet u grupi D kvalifikacija, Džeko je odgovorio:

“Znamo svi ko je favorit u našoj grupi, to su svjetski prvaci Francuzi. Ko god može uzeti neki bod od njih bit će u prednosti… Ukrajina i Finska su dobri timovi. Iskreno, Kazahstan dobro ne poznajem. Bit će svakako velika borba za drugo mjesto”.

Potom je govorio i o očekivanjima u kvalifikacijama:

“Sasvim sigurno očekujemo bolje rezultate. Sam selektor ne donosi bolje rezultate. Mi smo tu igrači, koji smo igrali i prošle kvalifikacije, a u kojima nismo bili na pravom nivou. Svi koji budu igrali, počev od mene, očekujemo mnogo više nego što smo svi zajedno davali u zadnjim kvalifikacijama”.

Izvor: Vijesti.ba / SC

Related posts