Dr. Muminović obišao naselja Bakšaiš, Hatinac, Mali Lug i Založje: Građani se žele da nije rađeno ništa u protekle četiri godine

Loši vremenski uslovi nisu spriječili kandidate Stranke demokratske akcije Bihać da zajedno sa dr. Samirom Muminovićem, kandidatom za gradonačelnika Bihaća, pridržavajući se svih epidemioloških mjera, posjete bihaćka naselja Mali Lug i Založje a dan ranije Bakšaiš i Hatinac.

Dr. Muminović je imao priliku saslušati građane ovih naselja te u razgovoru se uvjeriti koje projekte je potrebno podržati u narednom periodu.

“Iako kišni dan ipak nismo htjeli obustaviti naše aktivnosti i posjetu našim građanima jer pred građane treba ići u svim situacijama. Ovaj put u Malom Lugu i Založju. I Mali Lug kao prigradsko mjesto i Založje kao mjesto na prvoj liniji odbrane Bihaća zaslužuju punu pažnju i podršku. S mještanima ovih mjesta danas je razgovarao i naš budući, ako Bog da, gradonačelnik Samir Muminović. Mještani su potpuno svjesni da u ovim turbulentnim vremenima jedini pravi oslonac mogu pronaći u SDA i njenim kandidatima”, saopćeno je iz SDA Bihać.

Dr. Muminović je zajedno sa saradnicima i kandidatima za Gradsko vijeće Grada Bihaća dan ranije boravio u prigradskim naseljima Bakšaiš I Hatinac.

“Svugdje se (građani Bihaća) osjećaju zapostavljeno u protekle 4 godine pa tako i ovdje. Ne znam i nije mi jasno da mi u Bakšaišu kažu da se ništa u ovoj MZ nije realiziralo od onoga što je planirano programom rada Zavoda za prostorno uređenje. To ćemo svakako imati na umu i odmah od iduće godine staviti u prioritete. U Hatinacu se radilo uglavnom ono što su mještani u vlastitoj režiji radili. Posebno su istakli problem ograde oko hatinačkog mezarja i od mene zatražili rješavanje ovog problema. To je minimum koji mogu i hoću uraditi za ove ljude u Hatincu”, istakao je nakon posjete Bakšaišu i Hatincu dr. Samir Muminović.

Related posts