Dedić: Za izgradnju i modernizaciju puteva na području Bihaća 20 miliona KM

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta modernizacije magistralnih cesta osiguralo je skoro milion KM za prvu fazu izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBiH u Bihaću.

Gradska uprava i resorno kantonalno ministarstvo pripremili su kompletnu dokumentaciju, tako da će građevinski radovi početi kroz nekoliko dana.

Potvrđeno je kako je to samo još jedan u nizu planiranih projekata Federalne direkcije za ceste u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK).

“Izuzetno važan projekat za grad Bihać, s obzirom da će se središte grada dodatno saobraćajno rasteretiti. Moram istaći da je Unsko-sanski kanton dobio značajna sredstva za modernizaciju magistralnih puteva i općenito putno – komunikacijske projekte. Samo u Bihaću je planirana izgradnja zaobilaznice Izačić – Kamenica, ove devijacije, zatim treće trake Gorjevac – Ripački klanac, kružnog toka u naselju Kamenica, rješavanja putnog povezivanja sa naseljem Mali Lug prema Srbljanskom platou i za sve to je osigurano više od 20 miliona KM. Sredstva su osigurana, međutim neophodno je malo ubrzati administraciju, odnosno dobivanje potrebne dokumentacije”, naveo je federalni ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Šemsudin Dedić.

Izgradnja devijacije puta Petog korpusa ARBiH podrazumijeva dva kružna toka i lakši obilazak središta grada prilikom uključivanja na putnu komunikaciju sa Cazinom, Bosanskom Krupom i Banja Lukom.

Izvor: FENA

Related posts