Bužim: Potpisan ugovor za izgradnju prepumpne stanice Kaukovići

Danas je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić potpisao ugovor za izgradnju prepumpne stanice Kaukovići u MZ Konjodor sa direktorom poduzeća „Gradnja Final“ iz Bužima Fikretom Skenderović.

Za finansiranje ovog projekta prepumpne stanice općina Bužim je osigurala sredstva u ukupnom iznosu od 21.645,00 KM.

Nakon što prepumpna stanica bude izgrađena, biće pradana Javnom komunalnom poduzeću „Komb“ Bužim na dalju upotrebu i održavanje.

“Općina Bužim već duže vrijeme ima problem sa vodosnabdijevanjem stanovništva pitkom vodom sa izvorišta Musići. Ove godine smo sanirali izvorište Pivnice i  ovim ugovorom polako privodimo kraju kompletan projekat vodosnabdijevanja sa ovog izvorišta. Brojni su problemi i pogrešni potezi iz prošlosti  koje što prije treba zaboraviti i raditi na konkretnim projektima kako bi se konačno riješilo ovo veoma bitno pitanje za sve građane naše općine. Današnje potpisivanje ugovora o izgradnji prepumpne stanice Kaukovići je konkretan potez u tom pravcu i ja vjerujem da će se dugogodišnji problem kvalitetnog vodosnabdijevanja stanovništva riješiti u narednom periodu. Sve ono što bude do općine Bužim i njenih službi neće biti upitno i sporno“, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts