Brazilci prozivaju Neymara: "Bio je katastrofalan i sebičan, uništio je utakmicu"

JEDAN od najvećih favorita Svjetskog prvenstva razočarao je navijače već u prvoj utakmici u skupini. Brazil je sa Švicarskom odigrao 1:1, a u zemlji koja je ugostila posljednje SP mediji i fanovi okomili su se na svoje zvijezde. Najviše kritika dobio je najskuplji igrač svijeta Neymar, kojemu je to bila prva službena utakmica otkako se još u veljači teško ozlijedio.

Neymar nije uspio zabiti, iako je imao četiri udarca prema golu, a nakon susreta požalio se na grube duele sa Švicarcima i sudačke kriterije. Brazilski mediji i navijači nisu imali milosti.

“Neymar je bio prava katastrofa”, slaže se većina brazilskih komentatora. “Trebao je biti zamijenjen. Neymar je inzistirao na tome da sam odluči utakmicu, a uništio ju je”, komentirao je Arnaldo Ribeiro s brazilskog ESPN-a.

I nekadašnji brazilski nogometaš Ze Elias optužio je Neymara za sebičnost: “Zaboravio je igrati kao dio momčadi, bio je sebičan i zato je pretrpio toliko prekršaja”.

“Igrao je vulgarno. Odigrao je ispod očekivanja i glavni je razlog zašto Brazil nije pobijedio Švicarsku”, piše brazilski “O Tempo”.

Neymarova igra odmah je postala inspiracija fanovima na društvenim mrežama.

index.hr

Related posts