Bihać: Grlo Ornament pobjednik 15. memorijala "Alija Izetbegović"

Više hiljada Krajišnika, ali i posjetilaca iz susjednih zemalja, pratilo je četiri utrke 15. memorijala “Alija Izetbegović”, na kojima se takmičilo dvadeset i devet najbržih grla iz BiH, Srbije i Crne Gore. Pobjednik Memorijalne utrke na stazi dugoj 2400 metara je grlo “Ornament” iz Konjičkog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša.

Organizatori 15. po redu međunarodnih konjičkih utrka bili su Konjički klub “Jedinstvo” i Konjički savez BiH.

Pobjedniku je pehar i lentu predao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je naglasio posebno zadovoljstvo u Bihaću i Krajini.

– Zadovoljan sam i sretan što sam dio jedne ovako lijepe priče. Krajišnici su ovom manifestacijom stavili zapravo tačku na brojne manifestacije, koje su organizovali proteklih dana u obilježavanju godišnjice rođenja prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića. Pokazali su koliko vole svoju državu BiH, koliko su joj dali kada je bilo najteže. I zato im hvala – dodao je Izetbegović.

U utrci “Nacionalni park Una” na dvije hiljade metara pobijedilo je grlo Harry Calahan, vlasnika Samira Hopovca iz Prijedora, dok je u drugoj galopskoj trci “Grada Bihaća” najviše uspjeha imalo grlo “Demerara” u vlasništvu Enesa Jakupovića iz Sanskog Mosta.

Prvu galopsku utrku Memorijala na stazi od 1.400 metara, obilježila je “Zeta”, Ivana Kovačevića sa Žabljaka, iz Crne Gore.

Related posts