BiH dobija novo pojačanje: "Otvoreno sam razgovarao sa Prosinečkim"

Novi “A” reprezentativac Bosne i Hercegovine u budućnosti će, kako stvari stoje, postati 23-godišnji Bojan Nastić koji trenutno igra za Genk.

Nastić je rođen 1994. godine u Vlasenici i po vokaciji je lijevi bek, a iako je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Srbije, još prije nešto manje od dvije godine je izjavio da je spreman igrati za BiH. Tu želju će, po svemu sudeći i ostvariti, jer je razgovore s njim obavio i selektor Robert Prosinečki te mu dao do znanja da će računati na njegove usluge nakon što promijeni sportsko državljanstvo.

“Moja želja da igram za rodnu zemlju nikada nije bila upitna. To sam uvijek govorio, a to je došlo i do selektora Prosinečkog, koji me je kontaktirao i obavili smo jedan otvoren razgovor. Na meni je sada da promijenim sportsko državljanstvo, pružam dobre partije i onda nije isključeno da već u maju budem dio reprezentacije. To bi bilo odlično”, javio se Nastić za SportSport.ba, dodavši kako ga je Prosinečki već imao priliku gledati na utakmici finala belgijskog Kupa protiv Standarda.

U posljednje vrijeme Nastić igra veoma dobro u Belgiji.

“Kada uporedim ovaj sadašnji period s novim trenerom i s prethodnim, mogu reći da sam i više nego zadovoljan. Od igrača koji je želio otići iz Genka postao sam standardan, uz to mi je ponuđen i novi ugovor, koji ću sigurno potpisati u narednim danima. Još sada je u igri i reprezentacija… Šta više čovjek da poželi?”

U belgijskom šampionatu Nastić nastupa od 2016. godine, a prethodno je bio član Vojvodine.

Related posts