Banja Luka: Građani i danas na Trgu traže istinu i pravdu za Davida

Davor Dragičević, otac pokojnog mladića Davida Dragičevića i danas je na Trgu Krajine zajedno sa građanima i grupom “Pravda za Davida“ zatražio istinu o stradanju sina.

“Ja nisam ni lav, ni hrabar. Ja sam otac Davida Dragičevića. Svi vi koji sumnjate da su vam djeca ubijena i koji imate probleme sa institucijama, nemojte, molim vas, kod mene dolaziti. Sad svi morate stati ispred svog djeteta i da se botite istinu i pravdu. Izaberite vrijeme, mjesto i upalite svijeću. Ne možete jedan dan upaliti svijeću, pa onda tek za šest mjeseci. Pošto me osuđuju da sam pod utuacijem alkohola odgovorno tvrdim da nisam. Moramo se fokusirati, istina i pravda”, rekao je Davor Dragičević. „Nismo sroševci mi ovo radimo iz srca i zato su greške moguće, rekao je Davor i ponovio da ide do kraja dok ne sazna potunu istinu o stradanju Davida.

On je još jednom ponovio “idemo do kraja, ostajemo ovdje”.

Od sutra je postavljena kutija za donacije za pomoć dječaku kojem je David pomagao i kojeg je doslovno hranio.

“Na sljedećem velikom okupljanju svima ću postaviti samo dva pitanja i da vidimo da li će se gospoda udostojiti da meni i vama odgovore”, rekao je Davor.

Večeras je održano 64. okupljanje građana.

David Dragičević je mladić iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću riječice Crkvene u Vrbas. Porodica mladića tvrdi da je ubijen.

Na Trgu Krajine u Banjaluci od 26. marta svake večeri u 18 časova održavaju se skupovi podrške porodici organizovani putem Facebook grupe “Pravda za Davida” koja sada broji više od 320.000 članova.

Related posts