Amaru Kozliću već godinu nema ni traga

Više od godinu nema odgovora na pitanje šta se desilo i gdje je Zeničanin Amar Kozlić, koji je u noći sa 4. na 5. februar 2017. nestao u mutnim vodama Lašve, kada je sa dvojicom prijatelja audijem sletio u ovu rijeku.

Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK-a, navodi da su policajci u više navrata pretraživali rijeku, koristili ronioce, angažovana je bila i Civilna zaštita ZDK-a, ali nije bilo ni traga nestalom mladiću.

Džavid Aličić, direktor Civilne zaštite ZDK-a, potvrdio nam je da su bili angažovani u potrazi za tijelom ovog mladića, no da više nisu dobijali naloge da se priključe potrazi.

Podsjetimo, Kozlić je sa prijateljima Huseinom Delićem i Almenom Begovićem 4. februara bio u diskoteci u Vitezu, gdje su proveli veče, a oko ponoći krenuli su kući. Nedugo prije toga Kozlić je mobitelom razgovarao sa svojim ocem i najavio povratak kući. Potom je Amarov brat Semir Kozlić putem Facebooka obavijestio prijatelje da se Amar nije vratio kući iz diskoteke Label i da je u ponoć bio dostupan.

Nakon izvlačenja audija iz rijeke pronađena su tijela Delića i Begovića, a navodno je u autu bila i Amarova torbica. Naknadno su se pronijele priče da je Amar otet i da je u Belgiji, te da se ničega ne sjeća. Policija iz SBK-a istraživala je i te navode, no, kako ističu, prema svim prikupljenim podacima, Kozlić je nestao u talasima Lašve.

Oslobodjenje.ba

Related posts